JenteSkills samling 2 – dag 1

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Endelig klart for en ny samling på JenteSkills, denne gangen var det samling 2 som stod for tur og da dag en. Strålende desember vær i Alvøen Idrettspark, litt små kaldt og frostrim på kunstgressbanen. Så alt lå til rette for en dag med mye aktivitet.

Nesten 50 deltagere i Alvøen Idrettspark og aller først, starter vi med litt felles oppvarming for hele gjengen. Hvor det var litt innhold av agillity, som da har med kroppskontroll, fotarbeid og bevegelse å gjøre. I tillegg hadde vi også lagt inn en del tekniske varianter, hvor man får litt berøringer på kula og dermed  jobbe med litt teknikk.

Deretter delte vi gruppene inn i to, hvor den ene gjengen gikk med Gisle og spilte fotball på stor bane. Her jobbet man med første angriper og dette med å våge, tørre, samt valg og ut førsel av de tingene man gjør. Den andre gruppen spilte litt overtallsspill, tre mot to. Her går også de samme momentene igjen, med at man må tørre og våger å gå framover i banen, se hvor det er ledig plass og at de andre på laget beveger seg slik at man alltid har et pasningsalternativ.

Selv om alle deltagerne er i god aktivitet hele tiden, så merker man jo fort at det kan bli litt kaldt og da passer det utmerket med lunsj. Det er jo utrolig flott at vi har med mange involverte rundt JenteSkills. Når vi kom ned til lunsj, så var det klart med varm suppe, kakao, frukt og brødmat 🙂  Lunsjen er et viktig samlingspunkt, hvor vi bruke litt tid på hverandre, sosialisere oss litt og slapper av. Samt dele masse gode historier og opparbeider oss gode minner, opplevelser og øyeblikk.

Lunsjen går fort unna når man har det kjekt og trivelig. Plutselig var det klart for treningsøkt nummer to for dagen. Alle treningsøkter bør jo starte med litt oppvarming og denne gangen var det Linn og Eira som var ansvarlig for oppvarmingen. Mye bevegelser og prøve å få i gang hele kroppen for å gjøre seg klar til høyt aktivitetsnivå ut resten av treningen. Vi fortsatte med å dele gruppen i to, den ene gjengen spilte og fortsatte spill på stor bane. Jobbet med de samme momentene som før lunsj, hvor en av fordelene med det er at man kjenner igjen øvelsen som man har hatt tidligere og kan gjerne utvikle en større forståelse av de momentene man jobbet med før lunsj.

Den andre delen var det mye smålagspill. Da blir det er mye involveringer mange repetisjoner på alle sammen. Handler om å være delaktig i de tingene som gjøres ut på banen, både angrep og forsvarsmessig. Tør å gjøre feil, lære seg å drible, bevege seg, hjelpe ballfører, da ved å hele tiden skape nye muligheter og pasningsalternativer.

Så det ble mye aktivitet, masse involveringer og mye spill. Tiden flyr når det er høyt aktivitetsnivå og plutselig var dagen ferdig. Da gjenstår det bare å samle utstyr, samles i en sirkel, gi masse gode og positive tilbakemeldinger til alle deltagerne. Det var utrolig kjekt å se at det var så mange blide ansikter, som tydeligvis har vært veldig fornøyd med dagens treningsøkter. Deretter var det bare da å komme seg hjem, lade batteriene og gjøre seg klar til søndag, med tilsvarende mye fotballaktivitet, samt en god og herlig stemning på fotballbanen.