JenteSkills samling 2 – dag 2

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Nok en herlig dag med kaldt desember vær. En gradestokk som viser ned mot 10 minus, søndag morgen, den 4 desember. Nesten 50 fotballklare jenter, som stiller opp i Alvøen Idrettspark 2 advent. Alt lå til rette for en god og herlig fotballtrening 🙂

Ikke noen store utfordringer å gjennomføre gode treninger selv om det er kaldt. Da må vi bare legge til rette for mye aktivitet. Samt at det er lurt å komme kjapt i gang. Agility øvelser passer perfekt til dette. Dermed ble det en god og lang oppvarming, med mange repetisjoner og involveringer.

Vi holdt på såpass lenge at det var for kort tid å lage i stand en spilldel, ettersom det nærmet seg lunsj tid. Dermed ble det en god runde med mye teknikk og basisferdigheter. Masse touch på kula, mange repetisjoner, mye involveringer og litt konkurranser. 

Lunsjen er som vi alltid nevner, et viktig høydepunkt. Kjøkken sjef Morten hadde laget i stand suppe, børdmat, frukt, drikke og herlig kakao. Her var det nok til alle deltakerne, samt at foreldre som var med også fikk seg litt mat og litt varme i kroppen. Lunsjen er levert av Rema 1000 Drotningsvik og passer perfekt i forhold til at deltakerne får hvile litt, får seg litt god og næringsrik mat og at vi er mye sammen. Prater, fortelle historier, lager TikTok videoer, blir bedre kjent, får nye minner og opplevelser sammen. En herlig stemning rundt lunsjbordet 🙂

Etter lunsj ble det mye mer spillrelaterte. Først fast oppvarming med Amanda og Linn. Deretter spill på stor bane med Gisle og smålagsspill med Petter. Gisle fortsatt arbeidet med å få spillerne til å skape rom og bevege seg, tørre å utfordre, bruke blikket og se hvor det er ledig plass. På smålagsspill delen handlet det mye om å lære seg å drible, tørre å skjerme ballen, våge å bruke finter og satse på å lykkes. I tillegg til at de andre på laget prøvde å gjøre seg spillbare, bevege seg inn i ledige områder, selv om de ikke fikk ballen. Vi ønsker at deltakerne skal tørre å bli trygg med ballen i beina, få lov til å være litt “ego”, gjøre ting selv, altså de må ikke sentre.

Så mye spill den siste delen og plutselig var klokken 14.00. Dermed var JenteSkills samling 2 ferdig og en herlig fotballhelg er vel gjennomført. Vært en herlig stemning på banen begge dagene og på alle de fire treningsøktene. Gøy å se og gøy å være med på 🙂 Vi gleder oss stort til neste gang og da er det samling 3. JenteSkills samling 3 er 17-18 desember, i Alvøen Idrettspark.