JenteSkills samling 2 – dag 1

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Da er vi kommet til et nytt år, fylt med mange nye muligheter, nye treninger og nye samlinger på JenteSkills. Så ja, endelig var det klart for en ny samling på JenteSkills, juhuuuuuu liksom 🙂 

65 ivrig fotballspiller møtte opp på dag en. Dagen inneholder to treninger med en lunsj pause mellom treningene. Jentene komme på treningsfeltet, regnet høljer ned og det var på tide å dele inn i grupper, for det var en stor fordel å komme kjapt i gang. Det ble fire ulike grupper. Aller først var det jo selvfølgelig klart for lite oppvarming, slik at man er god og varm og klar til å gjøre de forskjellige øvelsene som skal gjennomføres. Vi hadde satt av cirka 20 minutter til hver øvelse, før jentene da skulle bytte stasjon og så videre for å øve på andre ting.

Sjekk ut video, her oppsummerer vi en skikkelig våt dag 1 🙂

På stasjonen 1 hadde vi litt basisferdigheter og teknikk. Noe det kan være greit å terpe litt på, detaljer og øve litt i fred og ro, slik at man kan få litt trygghet og mestringsfølelse i forbindelse med å ha kontroll på kula. I tillegg er dette viktige ingredienser som man må ha i de andre øvelsene som sto på dagens egen agenda.

På stasjon 2 hadde vi fokus på første forsvarer og første angriper, i tillegg til omstilling. Angrepsspiller utfordre forsvarsspiller, prøve å drible seg forbi mens forsvarsspiller skal prøve å vinne ball. Dersom forsvarsspillet klare å vinne ballen byttes rollene og den som var angrepsspiller blir nå forsvarsspiller, da er det viktig med hurtig omstilling,  for å vinne tilbake ballen.

Stasjon 3 var det pasninger og bevegelser. Kvalitet i det vi gjør  og legge tilrette med å fremprovosere bevegelser.  Spesielt etter at man har spilt fra seg ballen. Noe som er relevant når man putter dette inn i det store spillet og skal spille mot andre lag. Hvor det er viktig å ha bevegelser etter at man har spilt fra seg ballen, for å kunne skape nye pasning alternativer.

På stasjonen 4 var det spill på større område hvor fokuset var på første angriper og bevegelse rundt ballfører. Første angriper skal også tørre å ta på seg press og utfordre nærmeste press ledd.

Sjekk ut programbladet vi har laget for JenteSkills samling 2. Da er du oppdatert på det meste. Trykk på bildet over eller denne linken: http://bit.ly/2R9EyZU

Første økt vart i en og en halv time og så var det endelig klart for lunsj. Jentene var gjennomvåte, for det regnet kraftig under den første delen av samlingen. Lunsjen er som tidligere nevnt, sponset av Rema 1000 Drotningsvik. Det som også er fantastisk, er at vi har en herlig gjeng som hjelper oss med maten. Så alt ligger klart og det er da bare for den ivrige gjengen å forsyne seg med mat, drikke og en god dose frukt. I tillegg er jo dette med lunsj en veldig flott ting, spesielt når det kommer til samhold, sosialt, prate med hverandre, bli kjent og rett og slett bare skape en flott og herlig stemning som de tar med seg videre på fotball banen.

Etter lunsj og skifting av treningstøy, så var jentene endelig tør igjen og klar for dagens økt nummer to. Vi brukte god og lang tid på oppvarming,  for å få kroppen litt i gangen og for å være klar til spill aktiviteter. Den siste timen ble de ulike gruppene delt inn i lag og det ble spilt mange kamper. De ulike trenerne var inne og coachet i spille situasjoner for å få spillerne til å yte enda litt mer, skape gode bevegelser og ha masse innsats. Noe av poenget var også å fremprovosere enda flere gode øvings bilder slik at spillerne ser og får en forståelse av hvor viktig det er å involvere seg, gjøre ting for å både skape plass, tid og rom som eget lag kan få fordeler av.

Tida flyr ekstremt fort når vi har det gøy og er med folk vi liker. Plutselig ble klokken 14.00 og det var på tide å runde av helgens første samlings dag. Tøye ut litt, samle utstyr, komme seg ned i garderoben, skifte klær igjen og få på seg tøy, skravle litt og så dra hjem for å lade opp til søndag og to nye økter som skal gjennomføres.